„Lyg trumpa, jauki ir jautri vaikystės pasaka…“

Rugsėjo 27 d. – poeto Vlado Šlaito gimimo dieną, bibliotekoje svečiavosi poetas, Vlado Šlaito premijos laureatas Vainius Bakas. Vaikų literatūros ir edukacijų skyriuje vyko poezijos rytas, kuriame dalyvavo „Šilo“ progimnazijos 2c klasės mokiniai su mokytoja Rima Mackevičiene. Svečias skaitė eiles iš savo pirmosios knygelės „Lietaus spalvos“ ir 2020 Metų knygos vaikams „Ką manė kamanė“, diskutavo su jaunaisiais skaitytojais apie gyvenimą ir poeziją, atsakė į klausimus. O antrokai buvo tikri kodėlčiukai – juos domino ir poeto amžius, ir mėgstamiausios vaikystės knygos, kur ir kaip poetas kuria, ir net pirmoji meilė.

„Kiekvienas poeto eilėraštis – lyg trumpa, jauki ir jautri vaikystės pasaka, kurioje norisi bent mirksnį pagyventi.“ [Iš knygos „Ką manė kamanė“ anotacijos].

Galerija

array(1) { [0]=> string(10) "2024-04-22" } array(1) { [0]=> string(109) "https://ukmergesvb.lt/lt/library-events/apie-levandu-kultura-prancuzijoje-ir-lietuvoje-su-kristina-pazusiene/" } array(1) { [0]=> string(74) "APIE LEVANDŲ KULTŪRĄ PRANCŪZIJOJE IR LIETUVOJE SU KRISTINA PAŽŪSIENE" }