Svečiuose – vaikų knygų kūrėjai

Balandžio 29 d. bibliotekoje lankėsi rašytojas Marius Marcinkevičius ir iliustruotoja, komiksų kūrėja Lina Itagaki. Renginyje dalyvavo Dukstynos pagrindinės mokyklos ketvirtokai ir šeštokai.

Marius Marcinkevičius – gydytojas, keliautojas ir rašytojas, sukūręs virš dešimties knygų vaikams, tarp kurių didelio populiarumo sulaukusios smagios istorijos „Sivužas“, „Draugystė ant straublio galo“ ir kt. Lina Itagaki – skaitytojų ir literatūros kritikų įvertintos komiksų knygos „Sibiro haiku“ bendraautorė (teksto autorė – Jurga Vilė) ir toliau sėkmingai kurianti vaikams.

Svečiai bibliotekoje pristatė net keturis kūrinius: akcijoje „Metų knygos rinkimai 2021“ nominuotas knygas – Mariaus Marcinkevičiaus „Akmenėlis“ (dailininkė Inga Dagilė) ir Linos Itagaki „Grybo auksas“ (tekstas – Rasa Grybaitė, tekstą komiksui adaptavo Marius Marcinkevičius), abiejų svečių ir Vitalijos Maksvytės sukurtą  „Betė ir skraidanti gimtadienio dovana“ bei naujieną – Mariaus Marcinkevičiaus ir dailininkės Viktorijos Ežiuko žiauriai linksmą istoriją „Superbobutės“. Pastarąją išleido nauja, Linos Itagaki įkurta leidykla „Misteris Pinkmanas“.

Svečiai atskleidė savo kūrybos istorijas, skaitė kūrinių ištraukas, rodė pagal „Akmenėlį“ sukurtą vaizdo įrašą, kartu su vaikais dainavo linksmas daineles pagal Mariaus Marcinkevičiaus eiles, atsakė į klausimus. Na, o paskutinis akcentas – kūrybinės pasiskulptūrinimo dirbtuvės. Kiekvienas dalyvis gavo lapą su antikinės skulptūros atvaizdu ir jam teko „įjungti“ fantaziją ir nupiešti trūkstamą skulptūros dalį. Labai įkvepiantis darbas! Dar buvo autografų valandėlė – vaikai į susitikimą atsinešė savo asmenines ir mokyklos bibliotekos knygas. Renginio dalyviai  įsigijo ne vieną „Superbobučių“ egzempliorių (jų mūsų biblioteka dar neturi, bet tikrai tikrai turės) ir iš bibliotekos skolinosi kitas svečių knygas.

Ačiū Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojai Ritai Gelūnienei ir bibliotekininkei Violetai Markauskienei už bendradarbiavimą.

Vaikų literatūros ir edukacijų skyriaus informacija.

Galerija

array(1) { [0]=> string(10) "2024-04-22" } array(1) { [0]=> string(109) "https://ukmergesvb.lt/lt/library-events/apie-levandu-kultura-prancuzijoje-ir-lietuvoje-su-kristina-pazusiene/" } array(1) { [0]=> string(74) "APIE LEVANDŲ KULTŪRĄ PRANCŪZIJOJE IR LIETUVOJE SU KRISTINA PAŽŪSIENE" }