Katalogai

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos kompiuterinis katalogas

Kompiuterinis katalogas pradėtas kurti nuo 2001 m. spalio mėn. ir jame sukaupta 89643; bibliografinių įrašų (2017 m. sausio 1 d. duomenys).

Kompiuteriniame kataloge galima rasti informaciją apie  bibliotekoje bei jos filialuose esančius dokumentus: knygas lietuvių ir užsienio kalbomis, natas, žemėlapius, periodinius bei tęstinius leidinius, garso ir vaizdo įrašus kompaktiniuose diskuose, kompiuterinius ir kt. dokumentus.

Nuo 2003 metų, įsijungus į LIBIS (Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos) Analizinės bibliografijos posistemį, kraštotyros analiziniai bibliografiniai įrašai iš Ukmergės rajono bei respublikinių serialinių leidinių bei knygų kaupiami bibliotekos kompiuteriniame kataloge. 2018 m. sausio 1 d. kompiuteriniame kataloge buvo 41750 kraštotyros analizinių bibliografinių įrašų, kuriuose atsispindi Ukmergės kraštas ar iš jo kilę žmonės.

Nuo 2007 metų kompiuteriniame kataloge jau galima rasti ne tik kraštotyros analizinius bibliografinius įrašus, kuriuose atsispindi Ukmergės kraštas ar iš jo kilę žmonės, bet ir svarbesnius, aktualesnius visateksčius straipsnius bei kraštotyros ir informacinių knygų turinius. Straipsnius ir knygų turinius galima rasti www kataloge paspaudus nuorodą ELEKTRONINIS DOKUMENTAS.

Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos (LIBIS) suvestinis katalogas

Nacionalinės bibliografijos duomenų bankas

Lietuvos periodinės spaudos bibliografinė straipsnių bazė (archyvas už 1994 – 2002 m.)

Rengia Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Bibliografinėje Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazėje (archyve) yra 768 086 bibliografiniai įrašai, informuojantys apie 1994-2002 m. publikacijas Lietuvos serijiniuose leidiniuose. Bazėje yra apie 300 įrašų ir iš 1992-1993 m. pavėluotai išleistų tęstinių leidinių. Bazė prenumeruojama, o 2004 m. išleista ir kompaktiniame diske.

Duomenų bazėje paieška nesudėtinga. Paiešką galima atlikti pagal visus pagrindinius įrašo elementus. Formuojant užklausą laukuose ASMENVARDIS, ŽODŽIAI ANTRAŠTĖJE, APIE ASMENĮ ir REIKŠMINIAI ŽODŽIAI galima naudotis loginiais operatoriais IR, ARBA. Įrašai nedalykinti, reikšminiai žodžiai pasirenkami iš antraštės ir paantraštės. Renkantis reikšminius žodžius juos reikia trumpinti, naudojant ženklą *, nes žodžiai antraštėje ir paantraštėje parašyti įvairiais linksniais.

Surastus įrašus galima rūšiuoti pagal abėcėlę, straipsnio publikavimo metus. Surastą informaciją patogu išspausdinti, išsaugoti, įrašyti į diskelį ar kompaktinį diską.  Bibliografinę Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazę (archyvą ) verta pasirinkti, kai reikia surasti informaciją apie publikacijas Lietuvos periodinėje spaudoje 1994-2002 metais. Bibliografinės Lietuvos periodinės spaudos straipsnių bazės (archyvo) 1994-2002 m. kompaktiniu disku galima naudotis Bibliografijos-kraštotyros skyriuje.

array(0) { } array(0) { } array(0) { }