Duomenų bazės

Kviečiame naudotis prenumeruojamomis ir laisvos prieigos duomenų bazėmis. Kai kuriomis duomenų bazėmis galite naudotis tik iš bibliotekos kompiuterių, kitomis – ir iš namų:

15 min MAX – Šiuolaikiško ir unikalaus turinio naujienų portalas, kuriame taip pat rasite „The New York Times“, „The Atlantic“, „Quartz“, „New Scientist“, „Psychology Today“ ir kt. vakarietiškų periodinių leidinių straipsnių vertimus į lietuvių k. Prieiga tik iš bibliotekos kompiuterių. Dėl prisijungimo vardo ir slaptažodžio kreiptis į bibliotekos darbuotoją.

Delfi Plius – Naujienų portalas, kuriame rasite niekur kitur nepublikuojamą profesionalių publicistų, gabių naujokų ir solidžių užsienio leidinių turinį lietuvių k. Visos naujienos publikuojamos be jokių reklamų. Prieiga tik iš bibliotekos kompiuterių. Dėl prisijungimo vardo ir slaptažodžio kreiptis į bibliotekos darbuotoją.

Viso teksto mokslinių straipsnių duomenų bazių paketas socialinių, humanitarinių, medicinos, technikos mokslo sričių tema anglų ir kt. kalbomis. Prieiga iš bibliotekos kompiuterių ir iš namų. Norintiems naudotis duomenų baze ne bibliotekoje, suteikiami individualūs prisijungimo slaptažodžiai, dėl kurių kreiptis el. paštu bibliografinis@ukmergesvb.lt. Prisijungimo adresas nuotoliniams vartotojams.

 

Teisinės informacijos paieškos sistema, kurioje pateikiami Lietuvos Respublikos teisės aktai ir teismų praktika. Infolex paieškos sistema galima naudotis tik iš bibliotekos kompiuterių Bibliografijos-kraštotyros skyriuje. 

 

array(0) { } array(0) { } array(0) { }